thafriewien(kippevleugeltjes) met gebakken aardappeltjes

aitwayaghertje 8 feb 2011

  1. aitwayaghertje

    aitwayaghertje Populair

    11.264
    93
    0
    thafriewien(kippevleugeltjes) met gebakken aardappeltjes

    Benodigdheden (voor 4 personen):
    12 kippenvleugeltjes
    verschillende soorten kruiden
    4 of 5 takjes koriander(rkoesba)
    zonnebloemolie
    3 grote aardappelen

    Maak eerst de vleugeltjes goed schoon. Mijn moeder gebruikt hier altijd azijn verdund met water voor.
    Als de vleugeltjes goed schoon zijn, stop je ze in een pan met water. Deze zet je op het vuur.

    Terwijl de pan op het vuur staat schil je de aardappelen en snijdt ze in vieren. Vul een pan voor driekwart met water en stop de aardappelen erin. Deze breng je ook aan de kook. Voeg een theelepel zout toe.

    Door met een vork in de aardappelen te prikken kun je zien of de aardappelen klaar zijn. Namelijk als dit heel gemakkelijk gaat(als een mes door de boter).
    Hetzelfde geldt voor de vleugeltjes(deze hoeven overigens niet zo zacht als boter te zijn).

    Terwijl de aardappeltjes en de vleugeltjes staan te koken, ga je verder met de volgende stap.
    Je snijdt de koriander in kleine stukjes. Die doe je in een diep bord. Voeg een half papiertje saffraan toe voor de kleur. Voeg nog een forse theelepel l3amaa(peper) toe en een kleine theelepel zout. Met wat zonnebloemolie maak je hier een papje van.

    Check tijdens de handelingen of de aardappelen en de vleugeltjes gaar zijn. Je kunt voorkomen dat de aardappelen overkoken door er een lepel olie in te doen. Het koken van de aardappelen duurt ongeveer 20 min., de vleugeltjes 30 min.

    Als de aardappelen koken(ze moeten nog wel stevig zijn)draai je het vuur uit.

    De vleugeltjes doe je in een bakblik, met een spatel verdeel je het papje gelijkmatig eroverheen. Zorg dat het papje ook aan de onderkant van de thiefriwien zit. Tenslotte strooi je nog paprikapoeder over de vleugeltjes.
    Hierna stop je de thafriewien in de oven, op ovenstand 4 laat je ze gaar bakken.

    Ondertussen snijdt je de aardappels in blokjes. Breng zonnebloemolie aan de kook in een forse koekenpan. Ongeveer één derde van de koekepan.
    bak de aardappeltjes bruin.

    Haal de vleugeltjes uit de oven en serveer ze met de aardappeltjes. Als aanvulling kun je ook nog rauwkost toevoegen. Vooral salade met sla, komkommer en tomaat smaakt er lekker bij.
     
  2. Hmmmmmm lekkerr
     
  3. aitwayaghertje

    aitwayaghertje Populair

    11.264
    93
    0
  4. Samir

    Samir Viva Real Madrid Populair

    10.608
    117
    0
    dat is echt lekker!
     
    1 person likes this.
  5. demmmmnnnn wat is da lekker zeg

    ik vind kippenpootjes nog lekkerder :love:


    samir doe je pmbox leeg maken :p
     

Deel Deze Pagina