Harira Recepten voor de Ramadan

Marocia

Moderator
8 okt 2016
201
31
Lekkere harira gerechten voor de Ramadan, die moeten makkelijk en niet te zwaar zijn. Deel hier jullie recept harira!

Harira, de Marokkaanse soep kan op 1001 manieren gemaakt worden. Iedereen zal een eigen manier hebben. Standaar ingredienten zijn meestal vlees, gedroogde peulvruchten, linzen, kikkererwten. Ook wordt de soep gekookt in lams- of lamsbouillon.

Harira kan ook zeker een paar dagen bewaard worden in de koelkast of diepvries. Je zal wel merken dat de soep verdikt wordt in de koelkast. Bij het opwarmen zal de harira weer goed smaken. Zelf wordt aangeraden om de harira in de koelkast niet langer dan 3/4 dagen te bewaren.

Ik zal hier de lekkerste recepten voor Marokkaanse harira plaatsen, nadat ik ze getest heb in de Ramadan.

Dit is een heerlijke harira van Elouissa, de maten zijn voor 6 kommen.

Ingredienten:
5 tomaten, ontveld
1 ui
Bosje bladselderij
Paar takjes peterselie en koriander
1 el ras el hanout kruiden
1 tl gember
2 tl zout (kan later eventueel meer bij)
1,5 tl zwarte peper
1 blikje tomatenpuree
200 gr lams of kalfsvlees in blokjes
Kommetje kikkererwten, geweekt
Vermicelli (hoeveelheid naar keuze)
2 el bloem

Bereiding:
Bak de vleesblokjes in wat olie aan. Maal in een blender de tomaten en ui met de peterselie en selderij fijn. Voeg dit aan het vlees toe, doe de kruiden erbij en bak mee. Vul de blender met 1 liter water en voeg dit toe (last restjes tomaat en ui gewoon zitten en giet mee in de pan). Doe nog een halve liter water erbij. Breng aan de kook en laat dit 1 tot 1.5 uur koken op laag vuur.

Doe dan de tomatenpuree erbij en voeg ook de kikkererwten toe. Aan de kook brengen en nog een half uurtje laten koken. Nu gaan we de soep binden met bloem: doe 2 el bloem in een kom en voeg een halve liter koud water toe terwijl je goed blijft roeren. Roer tot je geen klontjes meer ziet en voeg dan al roerend toe aan je soep. Zorg dat je echt goed roert om klontjes in je soep te voorkomen. Laat dit nog een minuut of 20 gaar worden.

Tenslotte de vermicelli erbij en dit gaar laten worden in 5-10 minuten.

harira-marokko.jpg
 
Bovenaan