Marokkaanse cake met yoghurt

Patron

Amazigh
9 mrt 2012
4.028
560
Dit is een heerlijke Marokkaanse cake voor elke gelegenheid en feest. De cake wordt bereid met oranjebloesem water en yoghurt.

Ingrediënten:
Anderhalve kopje (200 g) zelfrijzend bakmeel, gezeefd
1 kopje (125 gram) amandelmaaltijd
150 gram basterdsuiker
Een halve theelepel gemalen kardemom
Een halve theelepel gemalen kaneel
Drie theelepels oranjebloesemwater
250 gram poedersuiker, gezeefd
2 eetlepels melk
1 theelepel bakpoeder
2 eieren
1 kopje (300g) volle Griekse stijl yoghurt
150ml zonnebloemolie
Fijn geraspte schil van 1 citroen
Granaatappel pitten voor de versiering

Bereiding:
Verwarm eerst de oven voor op een tempratuur van 180 ° C. Zorg voor een ronde taartpan (2 liter) die ingevet is en bestrooid met bloem. Meng de bloem, amandel meel, basterdsuiker en bakpoeder in een grote kom. In een aparte kom, klop de eieren, yoghurt en olie tot een mengsel en blijf roeren. Voeg de citroenschil, kruiden en 2 theelepels oranjebloesemwater toe. Lepel de mengsel in de taartpan en bak de cake gedurende 30 minuten. De Marokkaanse cake dient eerst goed afgekoeld te worden.

Roer de poedersuiker, de melk en de resterende theelepel oranjebloesem water in een kleine kom tot je een zachte 'saus' krijgt. Dat kun je over de cake sprenkelen. Vervolgens kunnen de pitten van de granaatappel gestrooid worden over de cake.

Wie zou deze cake voor me willen maken? De cake moet er wel echt uitzien zoals de foto, anders hoeft het niet.

cake.jpg
 
Bovenaan