Marokkaanse keuken.

3 feb 2011
2.199
34
Kiptajine met abrikozen en blanke rozijnen

Ingrediënten:

1 hele kip in stukken of 4 kippenbouten;
15 gedroogde abrikozen;
100 gram grote blanke rozijnen;
1 grote of 2 kleine uien;
2 eetlepels honing;
1/2 bosje platte peterselie;
1/2-1 koffielepel kaneelpoeder;
2 kaneelpijpjes;
1/2-1 koffielepel gemberpoeder;
1/2-1 koffielepel kurkuma;
1 flinke mespunt saffraanpoeder;
zout en peper naar smaak;
(olijf-)olie;
water.

! Het aantal personen LET ER OP !

Briouats met gehakt, ei en kaas

Ingrediënten:
1 pak diepvries loempiavellen;
1 pond rundergehakt;
komijnpoeder,paprikapoeder, peper en zout naar smaak;
2 teentjes (of meer) knoflook;
scheut olijfolie;
1/2 bosje fijngehakte platte peterselie (zie link onder dit recept);
1/2 bosje fijngehakte verse koriander (zie link onder dit recept);
3 grote eieren;
1 fijngehakte ui;
harissa (zie link onder dit recept);
1 pakje cheddar-kaasplakjes.


Harira soep

Ingrediënten:

250 gram lamsvlees of kip in blokjes
2 eetlepels fijngehakte selderij
½ theelepel versgemalen zwarte peper
1 theelepel gemalen kaneel
1 eetlepel boter
1,5 liter water
1 kg tomaten of 2 eetlepels tomatenpuree
45 gram vermicelli
1 citroen in partjes
2 grote uien - gesnipperd
1 bosje fijngehakte gladde peterselie
1 theelepel kurkuma
¼ theelepel gemalen gember
45 gram linzen of kikkererwten (van te voren geweekt)
2 à 3 takjes verse koriander
3 eetlepel volkorenbloem

! Het aantal personen LET ER OP ! !

Loempia met garnalenvulling

Ingrediënten:

filodeeg
400 gram gepelde garnalen
2,5 cl olijfolie
1 ei
olie voor het bakken
100 gram rode/paarse olijven
theelepel komijn
theelepel paprikapoeder
10 cl olijfolie
1 citroen
zout en peper

Extra saus erbij.
50 gram verse koriander
50 gram verse peterselie
30 gram knoflook
200 gram uien
 
Bovenaan