Turkije wil stappen nemen tegen Syrie

Just_a_Boy 15 aug 2011

 1. ANKARA - Turkije heeft maandag gedreigd met ,,stappen" tegen buurland Syrië. Minister van Buitenlandse Zaken Ahmet Davutoglu zei maandag tegen de Syrische president Bashar al-Assad dat hij de militaire operaties tegen burgers onmiddellijk en onvoorwaardelijk moet stoppen.
   
 2. Hij waarschuwde de Syrische president dat dit het ''finale woord" van Turkije is.
  ''Als de operaties niet stoppen, dan valt er niet meer te praten over de stappen die genomen kunnen worden", aldus Davutoglu, zonder uit te weiden over welke stappen hij bedoelde.
  Vorige week bracht Davutoglu een bezoek aan Syrië, waar hij de druk op het bewind van Assad opvoerde. Syrië en Turkije onderhielden tot voor kort goede relaties.
  Volgens Davutoglu zijn de operaties van het leger verhevigd sinds zijn bezoek aan Syrië.
  Jordanië
  Jordanië heeft Syrië maandag opgeroepen ''onmiddellijk" het geweld in het land te stoppen en hervormingen door te voeren. De Jordaanse premier Marouf al-Bakhit belde met zijn Syrische ambtgenoot Adel SAFAr om de boodschap over te brengen, aldus het staatspersbureau Petra.
  Jordanië, een buurland van Syrië, voegt zich daarmee bij andere landen in de regio die kritiek hebben op het Syrische bewind.
  Onder meer Saudi-Arabië en Turkije lieten al hun afkeer blijken. Sinds de volksopstand in Syrië begon, zijn volgens activisten meer dan 1700 mensen gedood.
   
 3. een begin van de derde wereldoorlog?
   
 4. mootje

  mootje

  552
  10
  0
  neej geen derde wereld oorlog maar een grote schoonmaak in de arabische wereld.
  we hebben teveel last van ongedierte.
   
 5. Hahaha mooier kon het niet worden verwoord a mootje
   
 6. mootje

  mootje

  552
  10
  0
  haha ja dat dacht ik ook hahaha:p
   

Deel Deze Pagina