UEFA denkt over Champions League zonder Europese grootmachten

AmazighGentleman 22 apr 2011

 1. UEFA denkt over Champions League zonder Europese grootmachten

  De Champions League krijgt binnenkort mogelijk een heel ander gezicht. Het toernooi wordt momenteel gedomineerd door clubs als Manchester United, Barcelona en Real Madrid, maar deze verenigingen kampen met torenhoge schulden. De UEFA gaat ingrijpen en sluit niet uit dat deze grootmachten in de toekomst niet meer mee mogen doen in de Champions League.

  De Europese voetbalbond maakt nu echt werk van haar Financial Fair Play-beleid en uitsluiting van de clubs met torenhoge schulden in de Champions League behoort tot de mogelijkheden. Topclubs als Manchester United (826 miljoen euro schuld), Barcelona (442 miljoen) en Real Madrid (327 miljoen) kampen met grote schulden en zijn dus het mikpunt van deze regelgeving.

  De UEFA laat bij monde van Jean-Luc Dehaene weten ook aan alternatieve straffen te denken. "Je kunt er ook aan denken dat nieuw gekochte spelers niet mogen spelen als blijkt dat de clubs die spelers eigenlijk niet konden betalen", laat Dehaene optekenen in HP/De Tijd. Wanneer de maatregelen van kracht zullen zijn, meldt de voormalig premier van België niet.

  Voetbalzone.nl

  Voor de voetballiefhebber, wat vinden jullie hiervan ? Hoe belachelijk het is dat clubs zoveel in de schuld staan?

  Ik zelf vind het terecht dat clubs erop worden aangewezen, maar aan de andere kant zonder een Barca, real etc. wordt het wel minder leuk, het niveau daalt af naar dat van Ajax ofzo pff.
   

Deel Deze Pagina