Vis bestilla

aitwayaghertje 8 feb 2011

  1. aitwayaghertje

    aitwayaghertje Populair

    11.264
    93
    0
    4 uien
    3 paprikas
    2 pikante pepers
    bosje koriander
    3 eetlepels citroensap

    Zeevruchten;
    400gr verse visfilet( in grote in stukken snijden)
    300gr kleine garnalen
    300gr inktvis
    400 gr zalm
    surimisticks


    Mihoen
    Filodeeg

    Kruiden;
    Vis bouillon
    peper
    zout
    zafran
    sambal

    Bereidingswijze:

    Je smelt de boter en een beetje olijfolie in de pan! je gooit er de gesneden uien en knoflook,Daarna de paprika's,koriander en kruiden.J

    Je neemt een kookpot met kokend water en gooi er eerst de verse inktvis in laat deze een kwartier koken en pas daarna gooi je de rest van de zeevruchten.Laat ongeveer 7 min koken.

    Zodra de zeevruchten gekookt zijn giet je deze in een vergiet en vang je het water op in een pot en doe je je mihoen erin. zodra de mihoen gaar is kan je alles door elkaar mengen.

    je neemt een bakvorm en je bestrijkt die eerst met de gesmolten boter en olie. Neem dan 1 vel filodeeg,bestrijk deze met boter en oliemengsel.dit doe je meerdere malen(ongeveer 4x) je doet de bastillavulling op je filodeeg en slaat deze terug dicht.de bovenste gedeelte doe je er 3 of 4 filovelletjes op, ook weer met dezelfde werkwijze met boter en oliemengsel.

    je zit die in de voorverwarmde oven op 180 graden tot ie goudbruin wordt werk af met een garnalen en citroen!
     
  2. VISBESTILLAAAAA blijf heeeeerlijk!!! :D
     
  3. Heb dat vorige week voor het eerst gemaakt. Nou ik maakte de vulling en mn mammie die heeft de bastilla in elkaar gevouwen. Vond het best lekker voor de eerste keer :D
     
  4. -AmazighChick

    -AmazighChick Populair

    13.482
    70
    0
    Bastilla is een eitjeeeeeee
     
  5. ben gek op visbastilla met sweet chilli saus.. hmmm
     

Deel Deze Pagina