Visbastilla met vulling van vis en mihoen

Samir 18 apr 2011

  1. Samir

    Samir Viva Real Madrid Populair

    10.608
    117
    0
    Visbastilla met vulling van vis en mihoen

    Ingrediënten voor 6 a 7 personen Porties:
    Vulling 500 gram visfilet
    500 gram garnalen
    Filodeeg
    250 gram champignons
    1 groene en 1 rode paprika
    pakje mihoen
    Marinade
    1 kesbour
    1 mehdnouz
    Saffraan
    2 theelepes Peper
    1 theelepel Gember
    1 theelepelPaprikapoeder
    Kl. Beetje Komijn
    Soepkom Olijfolie
    Citroen
    Sambal
    knoflook
    Zout
    2 Visknor

    Bereiding:
    Bereiding Gekookt water over de mihoen, 4 min laten weken Olie, Saffraan, gember, peper, zout, knor, paprikapoeder, komijn en de gehakte kesbour en mehdnouz, geraspte knoflook en geperste citroen in een pannetje doen, roeren en 5 min zachtjes pruttelen, doe er een beetje water bij. Visfilet in middelgrote stukken, en de garnalen in een steelpannetje. Champignons kan je bakken in een koekenpan met een gesnipperd uitje, (of gewoon uit pot en zonder ui, wat je lekker vindt.), hierbij de geroosterde paprika’s die in blokjes gesneden zijn, ook in een steelpan. Over elk steelpannetje doe je een soeplepel marinade De mihoen uitlaten lekken en ook hierover een soeplepel saus. Van tevoren alles een beetje uitlaten lekken in een vergietje. Ronde ovenplaat bedekken met bakpapier. Boter smelten 4 vellen filodeeg over de rand heen hangen, besmeren met boter hierop de mihoen daarboven op de vis Daarboven op de champignons/paprika. Als laatst steeds een deeg over het midden leggen, en het overgebleven deeg onder de bastilla stoppen en bestrijken met boter, zo door gaan totdat het deeg op is, laatste goed bestrijken met boter. Voor een mooi kleurtje kan je de bastilla met eigeel besmeren.


    Notities:
    TIP: Koop de duurste filodeeg in karton, niet terug in de vriezer, je kan hem 3 weken in de koeling bewaren. Je kan s’ochtends de bastilla in een dichte zak doen, maar besmeer hem dan s’avonds nog een keer met boter Invriezen kan ook: Maak de bastilla en doe deze met vorm en al in een grote plastic zak. Deze kan dan zo de vriezer in. Oven voorverwarmen op 150 graden en de nog bevroren bastilla kan directin de oven

    [​IMG]
     

Deel Deze Pagina