'Voetballer wilde dienstwapen afpakken'

arifboy-070 18 mei 2011

  1. Bij de schermutseling tussen politie en voetbalteam probeerde een lid het dienstwapen van een agent te pakken.

    De man wordt verder verdacht van poging tot doodslag en openlijke geweldpleging, meldt justitie woensdag. Ook een 33-jarige man wordt verdacht van poging tot doodslag en openlijke geweldpleging. Dinsdag werd het voorarrest van de twee mannen verlengd. Bij de schietpartij kwam een 31-jarige Amsterdammer om door een politiekogel. Twee mannen, onder wie de broer van het slachtoffer, raakten gewond. Zij zijn buiten levensgevaar.

    De amateurvoetballers uit Amstelveen vierden zaterdag in Amsterdam dat ze kampioen waren geworden. De agent, een hondengeleider, zou hebben geschoten nadat hij werd belaagd door enkele leden van het team. De schietpartij vond plaats op de hoek van de Spiegelgracht en de Weteringschans in het centrum van de hoofdstad, tegenover het Rijksmuseum.

    Over het voorval doen verschillende verhalen de ronde. Zo stonden de voetballers volgens een hulpverlener stijf van de coke, meldde AT5 eerder. Advocaat Rob Meerman stelde op de lokale zender dat geen sprake is van noodweer. Justitie wil nog niet op de verhalen ingaan
     

Deel Deze Pagina