- Topicstarter
- #1
- 6 feb 2011
- 11.252
- 91
Ingredienten:
2 grote vleestomaten
1 ui
3 eieren
zout
zonnebloemolie (olijvenolie kan ook)
Tomaten schillen (als je er heet water over heen doet schillen ze makkelijker) en heel klein snijden.
Laagje olie in een koekepan opwarmen. Ui klein snijden en toevoegen. Zodra de ui glazig wordt en een beetje bruin de tomaten toevoegen. Op laag vuurtje 10 minuten laten koken, af en toe roeren.
De 3 eieren in een bordje breken en door elkaar roeren. Het eier-mengsel nu over de tomaten gieten. Niet roeren! Wachtten tot de eieren beginnen te stollen, en dan voorzichtig roeren, zo krijg je iets grotere stukken ei. Een paar keer roeren, en klaar is je Chabillaa. Nog zout toevoegen.
Kan zo gegeten met brood, of bij de rijst.
Smakelijk!
2 grote vleestomaten
1 ui
3 eieren
zout
zonnebloemolie (olijvenolie kan ook)
Tomaten schillen (als je er heet water over heen doet schillen ze makkelijker) en heel klein snijden.
Laagje olie in een koekepan opwarmen. Ui klein snijden en toevoegen. Zodra de ui glazig wordt en een beetje bruin de tomaten toevoegen. Op laag vuurtje 10 minuten laten koken, af en toe roeren.
De 3 eieren in een bordje breken en door elkaar roeren. Het eier-mengsel nu over de tomaten gieten. Niet roeren! Wachtten tot de eieren beginnen te stollen, en dan voorzichtig roeren, zo krijg je iets grotere stukken ei. Een paar keer roeren, en klaar is je Chabillaa. Nog zout toevoegen.
Kan zo gegeten met brood, of bij de rijst.
Smakelijk!