Citrus Jam recept

Patron

Amazigh
9 mrt 2012
4.028
560
Lees hier het recept voor het zelf maken van een citrus jam oftewel confiture/marmelade. Zelf een jam maken is veel gezonder dan jam die te koop is in de winkels.

Deze jam is heerlijk voor op het toast tijdens een ontbijt. Maar de jam kan ook gebruikt worden als dessert, gemengd met yoghurt met kiwi in stukjes gesneden. Vervolgens stukjes nootjes erbij en dessert is klaar. Citrusjam is ook geschikt om te gebruiken op een plakje cake. Er zijn dus genoeg manieren om te genieten van de jam

Ingredienten voor dit recept:
5 sinaasappelen
2 mandarijnen
1 grapefruit
1 citroen, Eerst verwijder je het witte gedeelte van de vrucht.

Bereiding:
schil en snijd ze in dunne reepjes. Snijd de geschilde vruchten in stukken en leg ze in een roerzeef. Weeg het sap en giet het in een pan, voeg hetzelfde gewicht aan suiker (fructose, rietsuiker of witte suiker). Vervolgens kook je de mengsel anderhalve minuut.

citrusjam.png
 
Bovenaan