- Topicstarter
- #1
Patron
Amazigh
- 9 mrt 2012
- 4.028
- 560
Dit is mijn favoriete gerecht als ik laat wakker word. Zoals vandaag
Ingrediënten voor 4 personen
Gehakt tajine met tomatensaus & eieren
500g rundergehakt
1 grote ui, fijngehakt
zeezout vlokken, het seizoen
¾ kopje olijfolie
1 klein bosje bladpeterselie, fijngehakt
1 klein bosje koriander, fijngehakt
1 eetlepel zoete paprikapoeder,
1 theelepel gemalen komijn
2 tl gemalen zwarte peper
1 kg rijpe tomaten, grof geraspt
5 teentjes knoflook, geplet
½ kopje water
2 eieren
Vers plat brood, om te dienen
Combineer het rundvlees gehakt en ui in een grote kom. Zout toevoegen op smaak. Laat het vlees minstens 3 uur in de kom.
Met vochtige handen maak je van het gehaktmengsel bolletjes ter grote van een walnoot.
Verhit een grote, diepe koekenpan op hoog vuur. Voeg de olie toe en de gehaktballetjes. Als ze balletjes eenmaal bruik zijn, na gedurende 3 minuten, haal je ze van het vuur.
Verlaag het vuur middelhoog en voeg de kruiden, specerijen, tomaten, knoflook en water toe . Koken, af en toe roeren, gedurende 10-12 minuten. Voeg de resterende kruiden en de gehaktballen toe. Laat de pan sudderen voor nog eens 5 minuten. Breek de eieren in de pan en laat gedurende 3-5 minuten sudderen. Serveer direct met plat brood.
Ingrediënten voor 4 personen
Gehakt tajine met tomatensaus & eieren
500g rundergehakt
1 grote ui, fijngehakt
zeezout vlokken, het seizoen
¾ kopje olijfolie
1 klein bosje bladpeterselie, fijngehakt
1 klein bosje koriander, fijngehakt
1 eetlepel zoete paprikapoeder,
1 theelepel gemalen komijn
2 tl gemalen zwarte peper
1 kg rijpe tomaten, grof geraspt
5 teentjes knoflook, geplet
½ kopje water
2 eieren
Vers plat brood, om te dienen
Combineer het rundvlees gehakt en ui in een grote kom. Zout toevoegen op smaak. Laat het vlees minstens 3 uur in de kom.
Met vochtige handen maak je van het gehaktmengsel bolletjes ter grote van een walnoot.
Verhit een grote, diepe koekenpan op hoog vuur. Voeg de olie toe en de gehaktballetjes. Als ze balletjes eenmaal bruik zijn, na gedurende 3 minuten, haal je ze van het vuur.
Verlaag het vuur middelhoog en voeg de kruiden, specerijen, tomaten, knoflook en water toe . Koken, af en toe roeren, gedurende 10-12 minuten. Voeg de resterende kruiden en de gehaktballen toe. Laat de pan sudderen voor nog eens 5 minuten. Breek de eieren in de pan en laat gedurende 3-5 minuten sudderen. Serveer direct met plat brood.