Marokkaanse benamingen voor kruiden en specerijen

21 aug 2011
13.008
244
Absint-alsem = Chiba
Anijszaad = Habat Hlawa
Arabische gom = Meska Horra
Basilicum = Lhbaq
Cayennepeper = Felfla Soudaniya
Fenegriek = El Holba
Foelie = Bsibisa
Gember = Skinjbir
Gemalen-, gedroogde- , rode pepers = Felfla Hara
Ingelegde citroenen = Hamat- of Laymoen Mraqad
Kamille = Mansania/Baboonz
Kaneel = Qarfa
Kardemom = Habat Lhiel
Karwijzaad = Karwiya
Komijn = Kaymoen
Koriander = Qoesboer
Kurkuma = Garkoum
Kruidnagel = Qronfel
Laurierblaadjes = Lwarqa d-sidna Moussa
Lavendel = Lekhzamma
Maanzaad = Sannoej
Munt = Naâ3naâ3
Nigellazaad = Habba Sawda
Nootmuskaat = Lgawza
Oranjebloesemwater = Mazhar
Oregano = Zaaâ3tar
Paprikapoeder = Felfla Ghabra
Peper = Jebzar
Peterselie = Maâ3dnous
Ranzige boter = Smen
Rozenwater = Lma el-Ward
Rozemarijn = Azir/Iklil al-Jabal
Saffraan = Zaâ3fran
Saffraandraadjes = Zaâ3fran Lhor/Zaâ3fran Shaâ3ra
Selderij = Lekrafes
Sesamzaad = Jenjlaan
Tijm = Zâ3etra
Venkel = Lbesbas
Venkelzaad = Nafaâ3
Verveine = Lwisa
Jasmijn = Jasmin
 
18 dec 2011
12.851
98
Shokran, heel handig. Soms weet ik die benamingen niet, en moet ik mijn moeder een hele uitleg geven, :haha:
 
6 mrt 2020
2
0
Beste weet iemand hoe men el zaz, een soort kruid, in het Nederlands zegt. Alvast bedankt. Groetjes Zahra
 

Patron

Amazigh
9 mrt 2012
4.028
560

En tijm dan? Die heet ook zo haha wat is dit hieronder?
kruid.jpg
 
Bovenaan