Pistache ghoriba's uit Marokko

Patron

Amazigh
9 mrt 2012
4.028
560
Wat heb je nodig voor 16 stuks?

- 140 g pistachenootjes
- 180 g amandelen
- 2 eiwitten
- 100 g poedersuiker
- 2 el oranjebloesemwater (te koop bij de toko of Marokkaanse winkel)
Extra nodig
- bakpapier
- staafmixer + bakje
- poedersuiker
- pistachenootjes

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Maal de pistache en de amandelen in het bakje van de staafmixer tot poeder. Roer de eiwitten los met de poedersuiker en het oranjebloesemwater. Meng de eiwitten en notenpoeder en roer tot een deeg. Vorm met je handen kleine bolletjes ter grootte van een (redelijk grote) walnoot. Rol de balletjes door de poedersuiker en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Druk in elk bolletje een pistachenootje en bak de koekjes in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Ze blijven een beetje plakkerig in het midden. Laat ze op de bakplaat afkoelen en hard worden en voilà

recept van gregerritstravels.com
 
Bovenaan