Recept nodig? Vraag maar!

13 mei 2011
385
2
hahaha selloet

maar dat is een gerecht voor 3 tot 4 kilo slakken. ik wil een gerecht voor 250 gram slakken. ennuh... nonga is hier niet te koop, dus wat is daarvoor alternatief?

en hoe moet je slakken schoon maken? :p
Jij kan toch wel rekenen hoop ik voor je? Dan kom je op een goed recept uit voor de juist personen.
'' Wil je slakken schoonmaken, verwijder eerst het deksel. Was daarna de slakken een paar keer in ruim, schoon water en zet ze weg in een mengsel van azijn en zout. ''
Wuhahahha, jij maakt het echt gwn moeilijk voor haar.... niet zo gemeen Sam..

Geeft niet hoor
 
13 mei 2011
385
2
Tonijn pakketjes voor 20 stuks.

1 tonijn blikje (185 Gr van John west)
1 Handje groene olijven gesneden in plakjes.
1 kleine rode en gele paprika in klein stukjes gesneden
1 ui gesneden in kleine stukjes
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel paprika poeder
1/2 theelepel peper

1 pak bladerdeeg (geen roomboter)
1 ei geklopt
Itliaanse kruiden of Oregano.

Oven voor verwarmen op 200 graden
Bak de ui en paprika in olie tot ze zacht zijn.
doe dan de tonijn en olijven er bij en de kruiden.
bak het even aan.
Snij de bladerdeeg door de helft.
en op de andere helft, van zo een helft plakje bladerdeeg, snij je wat streepjes.
zet er wat vulling en plak ze dicht met je vinger goed dicht. niet met een vork!!
dan besmeren met ei en bestrooien met Itliaanse kruiden en of Oregano..

Zo gepiept en egt lekker!!!
dsc02540bs.jpg
 
13 mei 2011
385
2
Mini Pizza

Pizzadeeg:
Zout
Lauwe melk
3 eieren
4 kleine theelepeltjes poeder gist
1 eetlepel olie
Beetje peper, beetje paprika poeder.(hoeft niet)
1 kilo Meel, goed alles bij elkaar kneden….(FF laten rusten!)

Maak er wat bolletjes van en doe het in een plastic zak..dan wordt het nog zachter en makkelijker uit te rollen.(dit word echt een lekkere zachte pizza)

Dan kan je zelf de formaat weten, of van een soepkom , theeglas….hoe jij het wilt.

Voor de saus:kan je kant en klaar kopen (doe ik ook soms) en anders maak je het:
pakje tomatofrito
klein gesneden kosbar, (vooral de blaadjes)
2 teentjes Knoflook geraspt
Zout
1 eetlepel olie

FF op het vuur zetten en goed laten mengen…zodra het gaat borrelen..haal je het van de vuur en doe je het in de koeling, tot het is afgekoelt dan smeer je het pas op de deeg.

En dan je smaak toevoegen, zoals kip , gehakt, tonijn, vega…..


Voor een snel en makkelijk deeg:

Nodig:

1 pak Bladerdeeg Hartig van dr oetker….
Laat de 10 plakjes ontdooien en voeg elke 5 plakjes samen en maak er een bal van…
Doe het in een plastic zak. Zodat je het makkelijker kan uitrollen.

Dit is een makkelijkere versie…dit doe ik vaak als ik haast heb…dan heb je ook geen hoofdpijn als je deeg moet maken…

15gtlzk.jpg
 
13 mei 2011
385
2
Worstenbroodje

Benodigheden:
1 pak bladerdeeg.
1 ei.
1 blikje hallal party knakworstjes.
(sesam zaadjes als je wil)

Aan de slag:

Je laat de bladerdeeg plakjes ontdooien en de knakworstjes doe je in een vergiet zodat ze kunnen uitlekken.

Pak 1 balderdeeg en snij het in 3 delen, in de lengte.

voor elke stukje doe je 1 knakworstje en dat rol je gewoon op, dus niet strak!

zet het op een bakplaat, smeer er wat ei op voor de kleur en als je sesam zaadjes er op wil, dan doe je dat gelijk er na.

doe het in een voorverwarmde oven van 200 graden voor ongeveer 10/15 min afbakken....

Klaas is kees! Eetsmakelijk!

dsc02539m.jpg
 
Bovenaan