Topic: Welkom In De Koeziena Van Butterfly!

13 nov 2011
2.006
18

Selaam Alekom lieve KeukenPrinssesjes & KeukenPrinsen.

Hierbij open ik een topic, waarbij mijn (uitgeprobeerde) recepten en foto's daarvan zullen plaats vinden.
Ik hou heel erg veel van koken en inspiratie op doen in de koeziena.
Ik probeer graag iets nieuws uit en kook in variatie en dat wil ik graag met jullie delen.
( deegwaren, vlees-kip-vis, taarten, cakes, broodjes & luxe salades en nog veel meer! )

Ik zal eerst de recepten hierop zetten en daarna de foto's.
Van meeste gerechten heb ik ook de voorbereidingsfoto's maar niet van alle gerechten.

Wie overige vragen heeft over de recepten gelieve een pm achterlaten zodat de topic ook netjes en geordend blijft.
Inchaallah reageer ik z.s.m terug.

Inchaallah zullen jullie er met plezier naartoe kijken en stiekem smullen.


Liefs Butterfly



VANAF PAGINA 14 STAAN DE GERECHTEN NOG NIET IN DE INHOUDSOPGAVE!


Inhoudsopgave



Zoete Deegwaren

Donuts

Zoete slagroom broodjes

Msemmen/Mafrouk

Mini Sfensz

Gringoe/Marokkaanse pannekoeken

Agroem 'n Tasnieft Van Iemendie

Donuts Gewikkeld in glazuur van Tement

Cornetto Koekijsjes






Hartige Deegwaren

Pizza In Variatie voor 2 xl stuks

Mini Pizza's

Mini Pizza



Cake

GriesMeel Yoghurt Cake

Capichino Cake

Harsha ( koekenpan griesmeel cake )




Kipgerechten

Jazir in Afaran




Visgerechten

hier komen links naar vis




Vleesgerechten

hier komen links naar vlees




Shake's / Smoothies

hier komen links naar shakes




Aardappelen

Gepofte Aardappelen




Taart & Gebak

Taart

Alhoub Taart

Bladerdeeg hapjes gevuld met BBR (banket bakkers room)

SlagroomTaart In Variatie

Sachertorte




Salades

Luxe RijstSalade

Luxe RijstSalade





Toetjes

Marokkaanse Pudding




Pasta

Vogeltongentjes soep

Maceroni Ovenschotel



Andere Gerechten
hier komen de links die buiten de inhoudsopgave niet daarin horen.

 
12 jun 2011
1.683
26
je bent goed bezig butterfly :D

doe ook makkelijke gerechten die ook mannen kunnen maken haha
 
13 nov 2011
2.006
18
Donuts.


Ingredienten:

2 eieren
3 eetlepels poedersuiker
1 blokje gist
1 glas sinaasappelsap
2 vanillesuiker
1 bakpoeder
300 ml melk
1 kilo meel

Bereidingswijze:

Meng alle ingredienten bijelkaar met de hand in een ruime kneedkom behalve de meel!
Als de ingredienten goed gemengt zijn doe je voorzichtig de meel erbij terwijl je met een hand erdoor heen roert in het mengsel.
Werk zo de hele kilo af.
Kneed dit deeg soepel zo een minuut of tien a vijftien tot je een zachte mooie deeg structuur krijgt.
Laat het deeg in de kneedkom rusten ongeveer 45 a 60 minuten tot de hoeveelheid verdubbeld is.

Na de 45 a 60 minuten:
Beetje meel
Deegroller
Bakpapier leggen op dienbladen waar de donuts op gaat rusten
Thee glas en kleinedopje (spa dopje)

Bewerk je aanrecht met wat meel.
Pak een stuk deeg en maak er een bal van door hem in meel te wikkelen.
Ga met de deegroller overheen tot ongeveer een dikte van 1 cm.
Met een glas haal je de cirkels uit met een dopje de middelste gaatje vanuit de cirkel.
Werk zo de rest af, leg bij elke volle dienblad die je hebt bedekt met de bakpapier en donuts erop een theedoek.
Laat de donuts zo een driekwartier a een uur rusten tot weer de hoeveelheid dik is.

Na 45 a 60 minuten:
Bak de donuts in een diepe koekenpan of frituurpan met ongeveer 250 ml zonnebloem olie op een laag vuurtje.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en smullen maar.

Bsa7tek!​
 
13 nov 2011
2.006
18
Harsha ( koekenpan griesmeel cake )

Ingredienten:

1 glas olie
Ander halve glas melk.
3 eetlepels suiker ( poedersuiker )
1 ei
2 glazen griesmeel
halve zakje bakpoeder.

Bereidingswijze:

Meng in een diepe kom: ei, olie, melk en de suiker tot een glas beslag met een garde.
Daarna de griesmeel bij en als laatste de halve zakje bakpoeder.
Roer dit beslag een minuut of 3 tot een mooi beslag.

Vet je onbeschadigde koekenpan in met olie of boter.
Met dit mengsel krijg je twee harshas.
Giet het mengsel in 2 koekenpannen.
Zet het fornuis op het allerlaagste vuurstand.
Als de koekenpan een deksel heeft zet er die schuin op anders een diepe bord.

Als het beslag aan de bovenkant niet aan je vingers kleeft kun je de harsha omdraaien door middel van een bord op de koekenpan te leggen en onderste boven en dan de harsha er weer terug in schuiven.
Na een minuut of 5 kijk je of de harsha aan de onderste kant gaar is.

Voila.

Bsa7tek!



 
13 nov 2011
2.006
18
Gepofte Aardappelen.

Benodigdheden:

Aardappels ( met schil )
Olijfolie
Zout
Aliminiumfolie ( grijze )

Bereidingswijze:

Stel je oven in op de hoogste graden ( geen gril stand ).
Was de aardappels goed.
Niet schillen!
Doe de aardappels in een kom en prik ze met een vork of mes meerdere maalen in.
Bestrijk ze met olijfolie.
Wikkel elke aardappel apart in een stukje folie.
Leg ze daarna in de oven, keer ze na 20 minuten om.
Ze moeten ongeveer een uur in de oven poffen.

Dit is gemakkelijk en heerlijk!
De aardappelen blijft zijn smaak behouden.
Serveer met zout op tafel.
Zelfs de schil is eetbaar.:)

Basa7a.

( haha is dit dan een soort van azoufri receptje? )

(fotos volgen morgen hiervan )​
 
28 sep 2011
182
5
Gepofte Aardappelen.

Benodigdheden:

Aardappels ( met schil )
Olijfolie
Zout
Aliminiumfolie ( grijze )

Bereidingswijze:

Stel je oven in op de hoogste graden ( geen gril stand ).
Was de aardappels goed.
Niet schillen!
Doe de aardappels in een kom en prik ze met een vork of mes meerdere maalen in.
Bestrijk ze met olijfolie.
Wikkel elke aardappel apart in een stukje folie.
Leg ze daarna in de oven, keer ze na 20 minuten om.
Ze moeten ongeveer een uur in de oven poffen.

Dit is gemakkelijk en heerlijk!
De aardappelen blijft zijn smaak behouden.
Serveer met zout op tafel.
Zelfs de schil is eetbaar.:)

Basa7a.

( haha is dit dan een soort van azoufri receptje? )

(fotos volgen morgen hiervan )​

Hahaha juist dat is een typiche azoufri gerecht, weinig nodig maar toch heel voedzaam ;)
Thanx
 
Bovenaan