- Topicstarter
- #1
Patron
Amazigh
- 9 mrt 2012
- 4.028
- 560
Recept voor Kumpir
Ingredienten:
Ingredienten:
- 4 grote bloemige aardappels
- 100 g doperwten
- 1 winterpeen
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 3 augurken
- 150 ml Turkse yoghurt
- 4 takjes koriander
- 50 g mais
- 50 g geraspte oude kaas
- zout
- versgemalen peper
- 1 el paprikapoeder
- 1 Romeinse sla
- 250 g cherrytomaatjes
- olijfolie extra vierge
- Verwarm de oven voor op 180 ˚C.
- Breng een pan met water en zout aan de kook.
- Was de aardappels en prik met een mesje gaatjes in de aardappels.
- Gaar de aardappels circa 4 minuten in de magnetron op 800 watt tot ze gaar zijn.
- Kook de doperwten in circa 4 minuten gaar en giet ze af.
- Schil en rasp de winterpeen.
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in hele fijne reepjes.
- Snijd de augurken in kleine blokjes.
- Halveer de aardappels. Verwijder het binnenste van de aardappel met een lepel maar houd de aardappelschil intact.
- Meng de aardappels met een de helft van de Turkse yoghurt.
- Snijd de koriander fijn en meng de koriander door het aardappel-yoghurt mengsel.
- Leg de uitgeholde aardappelschil in een ovenschaal en vul ze met de aardappelsalade.
- Verdeel de maïs, wortel, paprika, augurk en doperwten erover.
- Bestrooi de aardappels met paprikapoeder en de geraspte kaas. Bak de aardappels in een ovenschaal circa 5 minuten in de oven.
- Lepel de resterende Turkse yoghurt over de aardappels.