- Topicstarter
- #1
- 1 dec 2012
- 3.248
- 61
Ingrediënten
Porties: 4
- ½ komkommer
- 3 tomaten
- 2 bosuitjes
- ¼ theel. zout
- 2 eetl. kleingesneden munt
- 400 g kikkererwten (blik, afgespoeld)
- ½ theel. gemalen komijn
- 1 uitgeperste teen knoflook
- 2 eetl. extra vergine olijfolie
- 1 eetl. citroensap
- 1 eetl. tahin door
- peper
- 4 bloemtortilla's
Bereiding: 25min › Klaar in:25min
- Snijd ½ komkommer en 3 tomaten in kleine blokjes. Snijd 2 bosuitjes in ringetjes. Doe dit samen in een zeef, bestrooi het met ¼ theel. zout en laat 5 min. uitlekken. Vermeng het in een kom met 2 eetl. kleingesneden munt. Doe 400 g kikkererwten (blik, afgespoeld) in een kom en prak ze grof met een vork. Meng er ½ theel. gemalen komijn, 1 uitgeperste teen knoflook, 2 eetl. extra vergine olijfolie, 1 eetl. citroensap en 1 eetl. tahin door. Prak alles opnieuw tot een vrij glad mengsel. Voeg wat peper toe. Bestrijk 4 bloemtortilla's (liefst met spinaziesmaak) met het kikkererwtenmengsel maar laat langs de randen 2-3 cm onbedekt. Schep hierop het komkommer-tomatenmengsel en rol de tortilla's strak op.
Tortilla's laten zich gemakkelijker vouwen of oprollen als ze even opgewarmd zijn. Dat gaat het gemakkelijkst als u ze op een bord in de magnetron legt: reken 15 sec. per stuk, of 60 sec. voor een stapeltje van 4 stuks. U kunt ook de oven voorverwarmen op 180 °C (hetelucht 160 °C), een stapeltje tortilla's met aluminiumfolie omwikkelen en ze hierin in 10 min. opwarmen, of de aanwijzingen op de verpakking opvolgen.