- Topicstarter
- #1
Patron
Amazigh
- 9 mrt 2012
- 4.028
- 560
Kamelenvlees is erg populair in Marokko. Het vlees bevat veel eiwitten en een laag cholesterol vergeleken met andere vlees. Wel is kamelenvlees duurder dan lamsvlees of rundvlees. Vooral de bult is het meest waardevolle deel van de kameel (de bulten bevatten voornamelijk vet). Er wordt gezegd dat de vet gezond en een genezende werking heeft. De witte vette bult wordt vaak gegrild of toegevoegd aan andere vlees tagines of toegevoegd in kleine stukjes terug in de kefta gehakt.
De meeste vlees van de kameel wordt verwerkt als gehakt of in stukjes vlees gesneden. Er zijn ook veel gerechten van kamelenvlees zoals kameel worstjes of kameel tajine. Het gehakt van kamelen wordt gemengd met peper, komijn, rode paprika, verse peterselie, verse ui en zout.
Wie heeft er weleens Kamelenvlees gegeten of bereid?
De meeste vlees van de kameel wordt verwerkt als gehakt of in stukjes vlees gesneden. Er zijn ook veel gerechten van kamelenvlees zoals kameel worstjes of kameel tajine. Het gehakt van kamelen wordt gemengd met peper, komijn, rode paprika, verse peterselie, verse ui en zout.
Wie heeft er weleens Kamelenvlees gegeten of bereid?