koekjes en bak recepten

14 apr 2011
715
20
heb je lekkere gerechten voor ons koekjes deco?

ik wil het ook allemaal leren, dus aub beginners niveau haha
 
13 jan 2012
14
1
IMG_2677.JPG


door de stevige bodem en de zachte vulling is deze amandeltaart echt heerlijk.


ingredienten voor de bodem


- 280 gr bloem
- 35 gr suiker( poedersuiker )
- 130 gr koude boter
- 3 eigeel
- 1/2 tl vanillearoma


de vulling


- 125 gr amandel poeder( of heel fijn gemalen blanke amandelen)
- 125 gr zachte boter
- 125 gr suiker( poedersuiker)
3 eieren
- 1 tl amandelaroma
- 30 gr bloem


- aardbeienjam


deeg:


alle ingredienten doe je in een kom,behalve de boter.
heel goed mengen.dan voeg je de boter toe.heel goed kneden totdat je een mooie deeg krijgt.
als het niet goed lukt dan maak je je handen even nat met water en ga je verder met kneden.
30 min in de koelkast plaatsen.
bestuif je werkblad met bloem en rol de deeg uit.ongeveer 3 a 5 cm dik.
bedek een bakblik van 23cm met folie en vet die in met boter.
bekleed de bakblik met de deeg.als het goed is heb je nog deeg over,die heb je later nog nodig!
voor 15 min in de vriezer plaatsen.

IMG_2648.JPG


haal de bodem uit de vriezer en bedek het met folie.
doe er wat droge bonen( of kikkerertwen enz)in.
bakken op 180 gr voor 10 a 15 min. de bodem moet stevig zijn en bijna gaar.


nu ga je de vulling maken.
suiker met de boter goed kloppen.dan voeg je een voor een de eieren toe.
daarna voeg je de rest van de ingredienten toe,goed kloppen.


als de bodem uit de oven is,bonen en folie verwijderen.

IMG_2649.JPG


smeer een beetje jam over de bodem

IMG_2650.JPG


daarna smeer je heel voorzichtig de vulling over de jam.
zorg ervoor dat de jam niet mengt met de vulling.

IMG_2647.JPG


IMG_2651.JPG


rest van de deeg uitrollen en met een mini uitsteker vormpjes uitsteken.
de vormpjes ga je nu met eiwit vast 'plakken' op de rand van de taart.
door de eiwit blijven ze goed zitten ook tijdens het bakken.
de vormpjes met eigeel besmeren.
taart bakken op 170 graden voor ongeveer 30 min.
totdat de vulling een mooie bruine kleur heeft en de vormpjes ook.
 
31 okt 2011
2.694
24
salam oe3alaikoem,



IMG_2594.JPG


recept mascarpone frosting


- 56 gr zachte boter
- 227 gr mascarpone
- 400 gr poedersuiker
- 1 tl vanille aroma


klop met een mixer de boter met de mascarpone.
voeg de vanillearoma toe en de suiker.
heel goed kloppen,totdat de mengsel luchtig is.




3.jpg


ingredienten cupcake


- 120 gr zachte boter
-150gr suiker
-1vanillesuiker( of 1tl vanille aroma)
- 2 eieren
- 190gr bloem
- 125 ml melk
- 1/2 zakje bakpoeder


decoratie:
- marsepein
-zwarte kleurstof
-suiker



boter, suiker en de vanillesuiker heel goed kloppen.een voor een de eieren toevoegen.dan de melk erbij,nogmaals goed kloppen.
de bakpoeder en bloem zeven.toevoegen en kort kloppen.
bakken op 180 graden.
laten afkoelen

rol met een roller de marsepein uit.dan pak je de acrylroller.daarmee rol je nogmaals over de marsepein,goed drukken.om plakken te voorkomen, vet ik mijn roller altijd met een beetje olie in.
haal met de ronde uitsteker,rondjes uit de marsepein.
smeer de cupcake met een beetje boter en leg de marsepein erop.

kleur de marsepein met zwarte kleurstof.marsepein uitrollen.
met de uitsteker rose,bloemtjes uitsteken.
met de hand tot een mooie bloem vormen.


suiker met zwarte kleurstof mengen.de suikerkorreltjes worden zwart en krijgen een hele mooie glans.
versier de buitenkant van de cupcake met de suiker.
plak de bloem op je cupcake.

Afbeelding+1239+%25282%2529.jpg


groetjes,
koekjesdeco
welkom bij koekjesdeco

Ziet er lekker uit ;)
 
Bovenaan