Taartentopic!!!

16 apr 2011
6.315
77
Up! Ik heb ook zin om een taart te maken, maar dan een fruittaart! :D

Hier een recept just 4 you!!

Fruittaart met witte chocolade

Ingrediënten

Bodem:
170 gr zachte boter
60 gr poedersuiker
190 gr bloem

Vulling:
275 gr witte chocolade van goede kwaliteit, in stukjes
60 ml slagroom
225 gr roomkaas, op kamertemperatuur
1 theelepel geraspte citroenschil

Bovenlaag:
350 gr verse bessen (aardbeien, frambozen, bramen, bosbessen, enz.)
2 kiwi's
1 mango, in blokjes gesneden

Glazuur:
120 gr abrikozenjam
2 1/2 theelepel water
1/2 theelepel citroensap

Bereidingswijze
Voor de bodem: meng boter en poedersuiker tot een licht en luchtig geheel. Voeg geleidelijk de bloem toe en meng goed. Druk het mengsel in een ingevette springvorm van 28 cm. Bak 25-30 minuten op 150°C, of tot hij lichtbruin is. Laat afkoelen op een rooster.

Maak ondertussen de vulling: Smelt de witte chocolade in de magnetron op medium, met korte 30-seconden-intervallen, roer na elke keer. Eenmaal gesmolten, klop je de slagroom door de chocola en voeg dan de zachte roomkaas toe en klop tot een glad geheel. Zodra de taartbodem is afgekoeld, verspreid je het witte chocolademengsel gelijkmatig over de bodem. Laat 30 minuten afkoelen in de koelkast.

Ondertussen bereid je het fruit: Ontkroon de aardbeien en snijd ze in helften of plakjes. Schil de kiwi's en snijd in plakjes of halve cirkels. Schil, ontpit en snijd de mango. Rangschik het fruit over de gekoelde vulling in cirkels

Voor het glazuur: Verwarm de abrikozenjam, het citroensap en water in een kleine pan op middelhoog vuur tot het vloeibaar is. Haal het hete mengsel door een zeef om eventuele klontjes te verwijderen. Smeer het voorzichtig over de bovenkant van de taart. Laat een uur in de koelkast staan voor het opdienen. Bewaar eventuele restjes in de koelkast.
 
16 apr 2011
6.315
77
Red velvet cake

Ingrediënten


- 250 g gezeefde bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- ½ theelepel zout
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 113 g boter op kamertemperatuur
- 300 g fijne suiker
- 2 grote eieren
- 1 theelepel vanille extract
- 240 ml karnemelk
- 2 eetlepels rode vloeibare kleurstof (toko)
- 1 theelepel witte azijn
- 1 theelepel bakpoeder

Verder nodig:

- Twee bakvormen (ongeveer 23 cm)
- Twee grote mengkommen
- Wat kleine kommetjes om de ingrediënten in af te wegen, en een keukenweegschaal
- Maatbeker
- Bakpapier
- Spatel
- Mixer

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet twee bakvormen in (ze moeten even groot zijn, als je er geen twee hebt, bak de taarten dan één voor één) en bekleed de onderkant met bakpapier.
2. Meng in één van de grote kommen de gezeefde bloem, cacao, 1 theelepel bakpoeder en het zout. Zet dit aan de kant voor straks.
3. Meng in een klein kommetje de karnemelk met de rode kleurstof, en zet dit ook opzij.
4. Klop de boter zacht, doe er de suiker bij en klop dit tot het mengsel zacht is. Laat de mixer aan staan en voeg één voor één de eieren toe. Schraap af en toe langs de rand, zodat alles goed opgenomen wordt. Voeg vervolgens het vanille extract toe en klop nog even door.
5. Zet de mixer op een lage snelheid en voeg om en om wat van het bloemmengsel en de gekleurde karnemelk toe. Je eindigt met de bloem.
6. Meng in een klein kommetje het azijn met de baking soda: pas op, dit gaat schuimen! Meng het met een spatel door het mengsel.
7. Verdeel het mengsel nu over de twee bakvormen (of, als je maar één bakvorm hebt: voeg de ene helft toe laat de andere helft staan) en bak de cake 25 tot 30 minuten in de oven.
8. Als de cakes uit de oven komen, moet je ze goed af laten koelen (als ze er vanaf de bovenkant bruin uitzien in plaats van rood: geen paniek! Van binnen zullen ze wel mooi rood zijn). Vervolgens snijd je beide cakes horizontaal door midden: je hebt nu dus vier lagen.

Mascarpone-room frosting

- 350 ml slagroom
- 500 g mascarpone
- 125g poedersuiker (gezeefd)
- 1 theelepel vanille extract

1. Klop de slagroom stijf met de mixer. Klop vervolgens in een andere kom de mascarpone met het poedersuiker en het vanille extract. Spatel dan het mascarpone-mengel door de slagroom en laat dit opstijven in de koelkast (ongeveer twee uur).
2. Als het mengel stijf is, smeer je tussen elke laag een dikke laag roomkaasglazuur. Met het overgebleven glazuur besmeer je de boven- en de zijkant van de cake zodat je geen rood meer ziet. Eet smakelijk!

Red-Velvet-Cake-2-1024x768.jpg
 
13 mei 2013
10
0
salam meid heb je ze zelf eens geprobeerd ziet er allemaal lekker uit
maar ik durf er niet aan te beginnen:D
bang dat het zal mislukken:wub:
als je mij de recepten geeft die je al geprobeerd hebt dan is het al voor de helft gelukt :hihi:

ga zo door super goed bezig tbarkellah
 
19 mrt 2013
398
3
home made, en het was lekker!
 

Bijlagen

  • taart.jpg
    taart.jpg
    66,8 KB · Weergaven: 110
  • taart1.jpg
    taart1.jpg
    76,6 KB · Weergaven: 106
  • taart2.jpg
    taart2.jpg
    69,5 KB · Weergaven: 110
Bovenaan