Taartentopic!!!

16 apr 2011
6.315
77
Salaam lieve leden,

Ik zal proberen hier allerlei lekkere,soms makkelijke en soms moeielijke taartrecepten plaatsen!! Mocht je zelf een lekkere recept weten, plaats het dan gerust!!!

Wa aleikoum salaam!
 
16 apr 2011
6.315
77
Aardbeienkwarktaart met een vleugje amandel

•200 g amandelbiscuits (almond cookies)
•75 g boter, gesmolten
•10 blaadjes gelatine
•geraspte schil en sap van 1 sinaasappel
•500 g volle kwark
•200 g suiker
•250 ml slagroom
•500 g aardbeien, kroontjes verwijderd en in partjes
•1 el amandelschaafsel
Extra nodig: keukenmachine, springvorm (24 cm doorsnee) ingevet.

Aan de slag!

1.Maal in een keukenmachine de koekjes tot kruimels.
2.Meng er de gesmolten boter door.
3.Verdeel het mengsel over de bodem van de taartvorm en duw de kruimels goed aan.
4.Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
5.Verwarm in een pannetje op laag vuur het sinaasappelsap met 2 eetlepels water.
6.Knijp de gelatine uit en los de blaadjes al roerend in het sap op.
7.Laat de oplossing iets afkoelen.
8.Meng in een kom de kwark met de suiker en het sinaasappelraspsel.
9.Klop in een andere kom de slagroom stijf.
10.Roer de gelatine geleidelijk door het kwarkmengsel.
11.Spatel er de slagroom door.
12.Schenk het kwarkmengsel in de vorm.
13.Laat de taart 2-3 uur in de koelkast opstijven.
14.Pureer in de keukenmachine de helft van de aardbeien met de poedersuiker tot een gladde saus.
15.Schenk de aardbeiensaus over de taart en verdeel de rest van de aardbeien erover.
16.Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en strooi over de taart.

Almond cookies:
almond-cookies.jpg


cbcde7fa6e033863a46924e0abd630b0.jpeg
 
16 apr 2011
6.315
77
Espresso-Pecannotentaart

Voor de taartbodem:

•100 g koude boter, in blokjes
•60 g suiker
•200 g bloem
•1 ei

Voor de vulling:

•3 eieren, geklutst
•75 g stroop
•150 g suiker
•100 ml espresso
•2 el boter, gesmolten
•1 tl vanillesuiker
•60 g bloem
•150 g ongezouten pecannoten

Extra: keukenmachine, ingevette ronde taartvorm (ca. 25 cm doorsnede).

Aan de slag!

1.Meng in een keukenmachine de boter met de suiker, de bloem, het ei en een mespunt zout.
2.Kneed nog even kort door om er een samenhangend deeg van te maken.
3.Vorm het deeg tot een dikke worst en laat het verpakt in plasticfolie minimaal 1 uur in de koelkast rusten.
4.Snijd het deeg in dunne plakken en beleg er de taartvorm mee.
5.Druk het goed aan, zodat bodem en randen van de vorm zijn bedekt.
6.Zet de vorm ca. 20 min in de vriezer (zo zakken de randen tijdens het bakken niet in).
7.Verwarm intussen de oven voor op 175ºC.
8.Haal de bodem uit de vriezer en schuif hem direct in de oven.
9.Bak de bodem ca. 20 minuten.
10.Meng voor de vulling in een kom de eieren met de stroop, suiker, espresso, gesmolten boter, vanillesuiker en een mespunt zout.
11.Spatel er de bloem door en als laatste de pecannoten.
12.Giet het mengsel in de bodem, verdeel de noten over de hele oppervlakte en bak de taart 20 minuten in de voorverwarmde oven.

TIP:Volg de stappen goed op en het zal je gegarandeert lukken!!!

m1fw4uob6or4_a.jpg
 
25 okt 2011
3.620
36
Espresso-Pecannotentaart

Voor de taartbodem:

•100 g koude boter, in blokjes
•60 g suiker
•200 g bloem
•1 ei

Voor de vulling:

•3 eieren, geklutst
•75 g stroop
•150 g suiker
•100 ml espresso
•2 el boter, gesmolten
•1 tl vanillesuiker
•60 g bloem
•150 g ongezouten pecannoten

Extra: keukenmachine, ingevette ronde taartvorm (ca. 25 cm doorsnede).

Aan de slag!

1.Meng in een keukenmachine de boter met de suiker, de bloem, het ei en een mespunt zout.
2.Kneed nog even kort door om er een samenhangend deeg van te maken.
3.Vorm het deeg tot een dikke worst en laat het verpakt in plasticfolie minimaal 1 uur in de koelkast rusten.
4.Snijd het deeg in dunne plakken en beleg er de taartvorm mee.
5.Druk het goed aan, zodat bodem en randen van de vorm zijn bedekt.
6.Zet de vorm ca. 20 min in de vriezer (zo zakken de randen tijdens het bakken niet in).
7.Verwarm intussen de oven voor op 175ºC.
8.Haal de bodem uit de vriezer en schuif hem direct in de oven.
9.Bak de bodem ca. 20 minuten.
10.Meng voor de vulling in een kom de eieren met de stroop, suiker, espresso, gesmolten boter, vanillesuiker en een mespunt zout.
11.Spatel er de bloem door en als laatste de pecannoten.
12.Giet het mengsel in de bodem, verdeel de noten over de hele oppervlakte en bak de taart 20 minuten in de voorverwarmde oven.

TIP:Volg de stappen goed op en het zal je gegarandeert lukken!!!

m1fw4uob6or4_a.jpg


Wow ziet er echt lekker uit pfff. jammer dat ik slecht ben in taart maken.
 
Bovenaan