Taartentopic!!!

8 mrt 2012
10
0
e5s87l.jpg
 
16 apr 2011
6.315
77
Chocolade-aardbeientaart

Ingrediënten:

500 gram mix voor chocoladetaart
2 eieren
2 1/2 glas water
1 1/4 glas olie
1 3/4 dl slagroom
2 eetlepels gezeefde poedersuiker
1 kop in dunne plakjes gesneden aardbeien

hele aardbeien voor garnering

Hulpmiddelen

2 springvormen met een doorsnede van 23 cm

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet 2 vormen in, bekleed ze met bakpapier en vet het papier in. Doe de mix met de eieren, water en olie in een grote kom. Klop met de mixer op matige snelheid 1 minuut tot ze net gemengd zijn. Dan 2 minuten op hoge snelheid tot het mengsel goed glad is.

Bereidingswijze

Verdeel het beslag gelijkmatig over de 2 vormen en strijk de bovenkanten glad. Bak de cakes 35 minuten tot een breinaald die erin gestoken wordt er schoon uitkomt. Laat de cakes op een rooster afkoelen. Klop met de mixer de slagroom en poedersuiker in een kleine kom stijf. Besmeer een als de cake is afgekoeld een laag room erop. Verdeel de gesneden aardbeien over de room en leg de andere cake erop. Smeer de gehele cake in met de room. Garneer met de hele aardbeien en eventueel chocolaatjes.

Gebruik deze glas:

Theeglas%20India-00.jpg


wc_filewrapper
 
16 apr 2011
6.315
77
Tarte Tatin

Ingrediënten
6 appels (zurige appels zijn het beste)
100 gram suiker
50 gram boter

voor het deeg:
200 gram bloem
1 eetlepel poedersuiker
snufje zout
100 gram boter
1 eidooier
eventueel 1 eetlepel water

Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak het deeg klaar en zet het vast in de koelkast. Zeef de bloem boven de kom. Voeg alle ingrediënten toe en kneed met de hand tot een stevig deeg. Laat een uur opstijven in de koelkast. Rol het deeg vlak voor gebruik dun uit op een met bloem bestoven aanrecht. Bereiden: Schil de appels, snijd ze in tweeën en haal het klokhuis eruit. Doe de suiker in een rond, ovenvaste schaal of vaste taartvorm (geen springvorm ofzo!) en leg daar de boter op in plakjes. Zet dit vast in de oven tot de boter gesmolten is. De boter moet nog licht van kleur zijn. Leg de appels met de bolle kanten naar beneden in de ovenschaal op de suiker. Schep wat van het suiker-boter mengsel over de appeltjes en zet de schaal nog eens in de oven ongeveer 5 minuten. De appel moet wat droger worden, maar niet echt bruin. Af en toe even de oven induiken en het suiker-boter mengsel over de appels scheppen. (Nu het deeg uit rollen.) Haal de schaal na die 5 minuten uit de oven. Leg de uitgerolde lap deeg over de appel en druk de lap aan de zijkanten naar beneden, de vorm in, om de appels heen. Bak dit geheel in 20 minuten af in de oven tot het deeg goudbruin is. Laat de taart 5 minuten afkoelen in de vorm, maar niet langer! Keer de taart om op een taartbord, liefst met opstaande rand.


tartetatin1.jpg
 
13 sep 2012
61
0
van alles maak niet uit

en een simpel als die er is mag ik.ook mij mail geven aan jou dat je het daar naar stuurd
want zit niet vaak op deze topic


alvast bedankt xxx
 
Bovenaan