Kouzina an zoubida

2 okt 2012
3.117
190
Gamba's met charmila in filodeeg​

Ingredients:

12 grote gepelde gamba's;
12 vellen filodeeg, 20 x 15 cm;
12 plakjes jongbelegen kaas;
25 gr gesmolten boter.

Voor de charmila (Marokkaanse vismarinade):

6 takjes verse gehakte koriander;
4 takjes verse gehakte platte peterselie;
2 teentjes knoflook, geperst;
1/2 eetlepel rode azijn;
het sap van 1 citroen;
1 theelepel (zee)zout;
cayennepeper;
1 theelepel paprikapoeder;
1 theelepel gemalen komijn.


Bereiding:

-Pureer de ingrediënten voor de charmoula.
-Verwarm de oven voor op 200°C.
-Bestrijk de gamba's met de charmoula.
-Leg op elk stukje deeg een plakje kaas en een gamba.
-Vouw het deeg rondom de kaas en de gamba dicht en draai de zijkanten dicht (als een toffee).
-Bestrijk de pakketjes rondom met gesmolten boter en bak ze in het midden van de oven in ± 10 minuten gaar en goudbruin.
 
2 okt 2012
3.117
190
Hommis kimoen - kikkererwten met komijn

Porties:5

500 gr Kikkererwten
3 gl komijn
- gl zout

Bereiding:

1- De kikkererwten 1 nacht in ruim water laten weken.

Volgende dag:

2- Laat de kikkererwten in een zeef uitlekken en spoel ze iets met wat warm water uit.
3- Geweekte kikkererwten in een (snelkook)pan doen
4- Voeg ruim water, komijn en zout toe.

kooktijd ca. 40 minuten

Besa7a ou ra7a
 

Patron

Amazigh
9 mrt 2012
4.028
560
Hommis kimoen - kikkererwten met komijn

Porties:5

500 gr Kikkererwten
3 gl komijn
- gl zout

Bereiding:

1- De kikkererwten 1 nacht in ruim water laten weken.

Volgende dag:

2- Laat de kikkererwten in een zeef uitlekken en spoel ze iets met wat warm water uit.
3- Geweekte kikkererwten in een (snelkook)pan doen
4- Voeg ruim water, komijn en zout toe.

kooktijd ca. 40 minuten

Besa7a ou ra7a

houmous en le3des is niet lekker :( ik krijg het niet door mijn keel, dus het moet wel heel goed smaken :p
 
2 okt 2012
3.117
190
Vis bestilla

Ingredients :

- 700 gr kleine garnalen
- 600 gr witvisfilet (koolvis,pangius,kabeljauw)
- 600 gr inktvis in stukjes gesneden
- 3 uien in blokjes
- 250 gr champion in schijfjes
- 1 rode en 1 groene paprika ,roosteren en velletje eraf halen
- 2 knoflookteenjes geraspt
- 1 rode peper fijngesneden
- bosje koriander en peterselie
- sap van 1 citroen
- mihoen
- filodeeg
- kruiden
- zout
- peper
- paprikapoeder ,
- half tl chilipoeder,
- tl gember ,
- 1/2 komijn,safraan
- knorr visbouillon blokje en mijn geheime ingrediënt haha ,
- een heeel klein beetje garnalenpasta wat het net een tikje lekkerder smaakt


Bereiding:

Doe de gehakte koriander, de gehakte peterselie, de saffraan, de zwarte peper, de gember, chilipoeder ,komijn, de geraspte knoflook ,mespuntje garnalenpasta het zout de fijngehakte en de visbouillonblokjes in een pannetje, samen met de olie en het sap van de uitgeperste citroen.

Breng het geheel aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen.

Doe er een klein scheutje water bij.

Snijd de visfilet in stukken en doe die samen met de garnalen in een pannetje. Schep er één soeplepel van de marinade over en laat dat alles 5 minuten pruttelen op laag vuur.

Bak in een koekenpan de gesnipperde uien samen met de blokjes paprika en de plakjes champignons.

Doe het gas uit en schep er een soeplepel van de marinade overheen.

Laat de mihoen goed uitlekken en schep ook hierover één soeplepel van de marinade.mix voorzichtig nadat de marinade overal goed is ingetrokken, laat de vulling goed uitlekken in een vergiet.

Vet een rond bakblik in of beleg het met bakpapier. Smelt de boter. Besmeer 6 vellen filodeeg met de gesmolten boter en bekleed er de bodem van het bakblik mee. Laat het deeg over de rand van het bakblik hangen. Sla de overhangende randen van het filodeeg naar het midden en besmeer enkele vellen filodeeg met gesmolten boter om de bastilla af te dekken. Stop de overhangende randen van de bovenste laag filodeeg onder de bastilla en besmeer het geheel met boter of eigeel.

Zet de Bastilla 30-40 minuten in het midden van de oven op 220 graden C.draai de bestilla voorzichtig door er een bord op te plaatsen en om te draaien en leg hem weer terug in de bakblik laat hem ook weer goudbruin bakken.
 
2 okt 2012
3.117
190
Hele kip

Ingredients:

- Kip
- kosbar
- uien
- tomaat
- gemberpoeder
- kurkuma
- saffraan
- kaneel
- peper
- zout
- gekookt eitje
- gebakken amandelen
- patat
- olijven


Bereiding:

De uien en kosbar en tomaat Even aanbakken dan de kip erin kruiden erbij even bakken daarna tot de helft van de kip water doen en daarna 1 uurtje rustig gaar laten worden daarna even nog onder de gril of oven voor bruin korstje serveer met olijven amandelen patat brood
 
2 okt 2012
3.117
190
heerlijke smeerkaas taart

Ingredients :

200 gram maria koekjes of bastogne koekjes
50 gram boter
pakjes slagroom
2 slagroom versteviger
2 vanille
3,5 eetlepes suiker
meer dan de helft van een pakje smeerkaas.
2.5 eetlepels vers geperste citroensap
geraspte citroenschil

OF
2,5 eetlepels versgeperste sinasappel
geraspte sinasappelschil


Bereiding:

Maak eerst de bodem.
Verkruimel de koekjes en meng ze met de gesmolten boter.verdeel de koekjes mengsel in een spring vorm. en leg in de koelkast.

Klop nu de slagroom met de slagroom versteviger,vanille en suiker tot een stijf geheel.

Doe in een andere kom de smeerkaas wat fijn maken en voeg hier in gedeeltes de slagroom aan toe. Ik heb niet alle slagroom toegevoegd.

Voeg nu de sap en de geraspte schil toe.(ik heb een comb. van citroensap en sinasappelschil. is echt lekker.)

En verspreid dit over de koekjes bodem.

Laat de taart nu in de koelkast opstijven.
 
6 jan 2012
3.617
79
nope aleen de bastila heb ik nog geprobeerd de rest komt nog incha allah

MachaAllah dat is heel knap van je, bastilla is best ingewikkeld ... Allahi3awnek!
Je ma heeft trouwens gelijk linzen(le3des ) is zeer gezond en vooral aan te raden bij ijzer tekort, probeer het met iets zoets zoals pompoen/wortel of al je van wat pit houd met sambal of spaanse pepertje .
 
Bovenaan