Kouzina an zoubida

2 okt 2012
3.117
190
Harcha


Ingredients :

* 400 gram fijne/groffe griesmeel
* 2 theelepels zout
* ½ eetlepel suiker
* 150 gram echte boter
* water op gevoel


Bereiding:

De griesmeel, het zout en de suiker mengen in een grote kom. Laat daarna de boter opnemen door het geheel. Meng het geheel goed. Kneed het door steeds een beetje van het water toevoegen tot een gelijkmatige soepele deeg. Maak van het deeg kleine bolletjes, maak ze plat en maak er mooie rondjes van (1 cm dikte). Laat de rondjes één voor één bakken in een koekenpan op zacht vuur aan beide kanten (5/10 minuten).
 

Patron

Amazigh
9 mrt 2012
4.028
560
Harcha


Ingredients :

* 400 gram fijne/groffe griesmeel
* 2 theelepels zout
* ½ eetlepel suiker
* 150 gram echte boter
* water op gevoel


Bereiding:

De griesmeel, het zout en de suiker mengen in een grote kom. Laat daarna de boter opnemen door het geheel. Meng het geheel goed. Kneed het door steeds een beetje van het water toevoegen tot een gelijkmatige soepele deeg. Maak van het deeg kleine bolletjes, maak ze plat en maak er mooie rondjes van (1 cm dikte). Laat de rondjes één voor één bakken in een koekenpan op zacht vuur aan beide kanten (5/10 minuten).

die kleine harcha's zijn echt lekker met ontbijt. Met honing erbij en Marokkaanse thee
 
Bovenaan