Kouzina an zoubida

2 okt 2012
3.117
190
Maakoud


Ingredients :

7 grote aardappels

koriander 1 eetlepel

peterselie 1 eetlepel

zout ( naar eigen smaak)

peper( naar eigen smaak) ik doe meestal een half desert lepeltje

komijn 1/2 desert lepeltje

1 teentje knoflook

meel

eieren

olie

Bereiding:

kook de aardappels tot ze zacht zij, prak ze dan en voeg de knoflook , kruiden, 1 ei er aan toe. prak dit samen.

maak dan zoals op de afbeelding een ronde vorm niet te dun. daarna klop je 2 eieren doe je ze hier doorheen dan door de meel en dan frituur je ze
 
2 okt 2012
3.117
190
MachaAllah dat is heel knap van je, bastilla is best ingewikkeld ... Allahi3awnek!
Je ma heeft trouwens gelijk linzen(le3des ) is zeer gezond en vooral aan te raden bij ijzer tekort, probeer het met iets zoets zoals pompoen/wortel of al je van wat pit houd met sambal of spaanse pepertje .

hij was best makkelijk te maken hoor :wub:
poempoen moet al helmaal niet hhhh...
 
2 okt 2012
3.117
190
Spaghetti-tortilla (pizza)​


Ingrediënten voor 1 Portie:

1 gesneden paprika
1 gesnipperde ui
- blokjes vlees of vis naar wens ( kip - kefta - chatar )
- alle restjes groentjes die je nog in de frigo hebt
4 eitjes
- een scheutje melk ( hoeft niet )
- een flinke hand gekookte en afgekoelde spaghetti
- Italiaanse kruiden ( of gewoon diegene die jij verkiest )
- een handje geraspte kaas
- eventueel nog verse kruiden

Bereiding:

1. alle groentjes & vlees/vis aanbakken

2. in een grote kom de eitjes breken en losroeren met een scheutje melk een beetje zout & peper en de Italiaanse kruiden

3. de gekookte spaghetti in het eiermengsel mengen en ook de groentjes en het vlees toevoegen en goed vermengen in het eier- spaghettimengsel en als laatste de kaas toevoegen

4. pan op het vuur met een scheutje olijfolie en daarbij het mengsel op een klein vuurtje en met een deksel op 4min laten bakken daarna omdraaien en ook de bovenkant bakken ( of voor wie tijd heeft en geduld kan ook de pan onder de gril zetten en de bovenkant grillen )

KLAAR

BESAHA !
 
2 okt 2012
3.117
190
Calamares


Ingredients :

225 gram zo klein mogelijke, schoongemaakte calamares (pijlinktvis)
bloem om te bestuiven
olie om in te frituren
2 eieren, losgeklopt
zout
citroen in puntjes gesneden

Bereiding:

Frituur de calamares zorgvuldig, want de inktvis wordt taai en elastiekerig als hij te lang wordt gebakken, maar als je het goed doet, wordt de inktvis zacht en sappig. Snijd de pijlinktvissen in ringen van 1 tot 1½ cm en laat de tentakels heel. Dep ze goed droog tussen keukenpapier, want anders spettert de inktvis bij het bakken. Bestuif de stukken inktvis met bloem. Verhit in een grote braadpan een laagje olie van minstens 2½ cm tot ongeveer 190ºC of gebruik een frituurpan. Bestrijk de ringen vis en de tentakels een voor een helemaal met het geklopte ei en leg ze meteen in de hete olie. Bak ze tot ze goudbruin zijn, maar niet langer dan 2-3 minuten. Laat ze uitdruipen, bestrooi ze met zout en dien ze meteen op, gegarneerd met een puntje citroen
 
2 okt 2012
3.117
190
Krokante kaasbroodjes​


Ingredients :

- 1 rol koelvers bladerdeeg (of diepvries bladerdeegplakjes);
- 100 gram roomkaas (Mon Chou of Philadelphia);
- 3 puntjes "la vache qui rit"- smeerkaas;
- 1 handje ongezoete cornflakes;
- 1/2 teentje fijngehakte knoflook;
- wat fijngehakte platte peterselie en verse
- koriander naar smaak;
- zout en peper naar smaak;
- een paar druppeltjes tabasco (naar keuze);
- 1 eigeel.


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vermeng in een kom de 2 soorten kaas, de fijngehakte
knoflook, de fijngehakte platte peterselie en verse koriander en de tabasco.
Voeg zout en peper naar smaak toe.

Rol het verse bladerdeeg uit of ontdooi de plakjes diepvries-bladerdeeg en snijd rondjes met een uitsteekvorm of met een glas.
Leg op elk rondje een bolletje vulling ter groote van een walnoot en maak verder af zoals op de afbeelding 2.
Bestrijk de broodjes met het losgeklopte eigeel en bestrooi ze met een beetje van de verkruimelde ongezoete cornflakes.

Leg de broodjes op een met bakpapier bedekte bakplaat.
Bak ze ongeveer 20 minuten totdat ze goudbruin en gaar zijn.
Dien op met daarbij evt.een lekkere groene salade.
 
2 okt 2012
3.117
190
Lamsspiesjes met honing en thijm


Ingrediënten voor 1 Portie:

800 gram lamsschouder in blokjes
8 eetlepels olijfolie
2 eetlepels honing
1 ingelegde citroen
2 takjes thijm
1 eetlepel paprikapoeder
0 eetlepels zout en peper naar smaak



Bereiding:

Maak de marinade:
meng in een diep bord de honing, de olijfolie, het paprikapoeder, de in zeer kleine stukjes gehakte ingelegde citroen, de thijm en peper en zout naar smaak door elkaar.

Snijd het lamsvlees in kleine blokjes en doe die bij de marinade in het diepe bord.
Laat minstens 3 uur marineren en schep van tijd tot tijd even om.

Steek de gemarineerde lamsvleesblokjes aan vleespennen.

Grill de spiesjes onder een grill in de oven (ongeveer 10-15 minuten en af en toe omdraaien) of op de
(electrische) barbecue.

De lamsvleesspiesjes moeten licht goudbruin van kleur zijn en nog een beetje rosé van binnen.

Serveer de spiesjes met daarbij bijvoorbeeld lekker Marokkaans- of Turks brood of couscous met rozijnen.
 
2 okt 2012
3.117
190
Batbouts

Ingredients :

- 250 gr tarwemeel
- 100 gr patent meel
- 1/4 koffielepeltje zout
- 1 eetlepel bakkersgist
- 1 groot glas lauw water

Bereiding:

Meng de twee meelsoorten door elkaar, maak een kuiltje in het midden en voeg zout en gist toe.

Voeg daarna geleidelijk het lauwe water toe en kneed tot het deeg glad en homogeen is. Verdeel het deeg in grote ballen en leg een bal op een met bloem bestoven werkplek, en rol de bal uit tot een plak.

Steek er met behulp van een glas cirkels uit van cm diameter. Je kunt hiervoor het beste een theeglas gebruiken. Leg de batbouts op een met bakpapier bekleed plaat. Dek ze af met bakpapier en laat ze rijzen. Bak ze in een koekenpan op een zacht vuur. Zodra de batbouts zich gaan opblazen moet je ze snel omdraaien. Indien nodig kan je voor het bakken olie in de pan verhitten maar dit hoeft niet perse.

Je kan de batbouts lekker opdienen met Marokkaanse thee, boter, kaas of honing
 

Patron

Amazigh
9 mrt 2012
4.028
560
Batbouts

Ingredients :

- 250 gr tarwemeel
- 100 gr patent meel
- 1/4 koffielepeltje zout
- 1 eetlepel bakkersgist
- 1 groot glas lauw water

Bereiding:

Meng de twee meelsoorten door elkaar, maak een kuiltje in het midden en voeg zout en gist toe.

Voeg daarna geleidelijk het lauwe water toe en kneed tot het deeg glad en homogeen is. Verdeel het deeg in grote ballen en leg een bal op een met bloem bestoven werkplek, en rol de bal uit tot een plak.

Steek er met behulp van een glas cirkels uit van cm diameter. Je kunt hiervoor het beste een theeglas gebruiken. Leg de batbouts op een met bakpapier bekleed plaat. Dek ze af met bakpapier en laat ze rijzen. Bak ze in een koekenpan op een zacht vuur. Zodra de batbouts zich gaan opblazen moet je ze snel omdraaien. Indien nodig kan je voor het bakken olie in de pan verhitten maar dit hoeft niet perse.

Je kan de batbouts lekker opdienen met Marokkaanse thee, boter, kaas of honing

ik heb die batbouts nooit geproeft. Maar foto doet me denken aan kleine broodjes
 
2 okt 2012
3.117
190
Ik ga met jullie een recept delen dat ik van mijn oma geleerd heb heerlijk met atea:$

Yawmy cake (raceauto yoghert cake)

ingredienten:

- 200 gram zachte boter
- 200 gram suiker
- 4 eieren
- 200 gram bloem
- 2 zakjes bakpoeder
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 yamwy (2 raceauto yoghert)

Voorbereiding

Warm de oven voor op 180 graden.
Vet een cakeblik goed in.

Bereidingswijze

Roer de boter zacht en voeg de suiker toe. Roer net zo lang totdat het luchtig is. Voeg een voor een de eieren toe. Wacht met het toevoegen van het volgende ei, totdat het voorgaande ei helemaal is opgenomen door de boter en de suiker.Voeg dan bakpoeder toe. Voeg al mixende de bloem toe aan het mengsel. Voeg tenslotte nog de extra ingredienten (hier: vanillesuiker en en de yawmy) toe en meng alles met de mixer goed door elkaar.
Doe het mengsel in het ingevette cakeblik. Schuif het blik in de voorverwarmde oven. Bak de cake in de warme oven in ongeveer 60 minuten gaar. Haal de cake er niet te snel uit, want dan is hij nog niet gaar in het midden.
Laat de cake helemaal afkoelen.

basahha
 
Bovenaan