Espresso-Pecannotentaart
Voor de taartbodem:
•100 g koude boter, in blokjes
•60 g suiker
•200 g bloem
•1 ei
Voor de vulling:
•3 eieren, geklutst
•75 g stroop
•150 g suiker
•100 ml espresso
•2 el boter, gesmolten
•1 tl vanillesuiker
•60 g bloem
•150 g ongezouten pecannoten
Extra: keukenmachine, ingevette ronde taartvorm (ca. 25 cm doorsnede).
Aan de slag!
1.Meng in een keukenmachine de boter met de suiker, de bloem, het ei en een mespunt zout.
2.Kneed nog even kort door om er een samenhangend deeg van te maken.
3.Vorm het deeg tot een dikke worst en laat het verpakt in plasticfolie minimaal 1 uur in de koelkast rusten.
4.Snijd het deeg in dunne plakken en beleg er de taartvorm mee.
5.Druk het goed aan, zodat bodem en randen van de vorm zijn bedekt.
6.Zet de vorm ca. 20 min in de vriezer (zo zakken de randen tijdens het bakken niet in).
7.Verwarm intussen de oven voor op 175ºC.
8.Haal de bodem uit de vriezer en schuif hem direct in de oven.
9.Bak de bodem ca. 20 minuten.
10.Meng voor de vulling in een kom de eieren met de stroop, suiker, espresso, gesmolten boter, vanillesuiker en een mespunt zout.
11.Spatel er de bloem door en als laatste de pecannoten.
12.Giet het mengsel in de bodem, verdeel de noten over de hele oppervlakte en bak de taart 20 minuten in de voorverwarmde oven.
TIP:Volg de stappen goed op en het zal je gegarandeert lukken!!!