Taartentopic!!!

16 apr 2011
6.315
77
Tiramisu

Je hebt nodig:

250 gr. mascarpone
2 eieren gesplitst
50 gr poeder suiker
2 vanillie suiker
2 bekers slagroom
1 pak lange vingers
1 kom sterke koffie en cacao
een oven schaal.

Bereiding:
1-de eiwit kloppen tot schuim.
2-dan de eigeel kloppen met de vanillie en de poeder suiker .
3-dan doe je de mascarpone er bij paar tellen mixen.
4-dan ga je de slagroom mixen en je doet 2 eetlepels poeder suiker er bij tot het stijf is .
5- dan ga je alles bij elkaar mengen.

De lange vinger in de koude koffie dompellen en in de schaal leggen,je gaat zo verder tot je een volle laag hebt van koekjes daarna pak je de mengsel en je giet er wat overheen, daarna ga je een tweede laag van koekjes aan leggen en dan weer de mengsel er overheen,je kan twee of drie lagen maken hangt vanaf hoe diep je schaal is.dus de mengsel moet je goed in porties verdelen.
De boven kant bestrooi met cacao het liefst met een kleine zeefje krijg je mooi resultaat. afdekken en in de koelkast laten opstijven voor een nachtje.

Ik hoop dat ik duidelijk genoeg ben geweest.

300px-Tiramisu_Fanes.jpg


Ik gebruik deze slagroom:

000015550_002_58201_200.jpg


Deze slagroom is niet in de koelkast te vinden en je moet het zelf ook buiten de koelkast bewaren anders is het niet meer geschikt voor de tiramisu. Je kunt het vinden bij de melk.
 
16 apr 2011
6.315
77
Sachertorte

Ingrediënten

130 gram boter
110 gram poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
6 eieren, gescheiden
130 gram pure chocolade (liefst 70% cacao, minder kan ook)
110 gram suiker
130 gram bloem
Boter voor het invetten van de vorm
Abrikozenjam voor de vulling

Voor het glazuur:

125 ml water
30 gram kristalsuiker
250 gram chocolade

Bereidingswijze

Verwarm de chocolade. Klop de boter met poedersuiker en de vanillesuiker samen. Roer er daarna geleidelijk de eierdooiers door. Voeg dan de warme chocolade toe en meng het geheel goed. De eiwitten opkloppen met suiker en toevoegen aan het geheel. Voeg als laatste voorzichtig de bloem toe.

Doe het geheel in een beboterde vorm en bak in voorverwarmde oven op 170 graden ongeveer 1 uur, hou de tijd goed bij!!! De taart uit de vorm halen en laten afkoelen.

Verwarm de abrikozenjam met een klein beetje mazhar (niet teveel anders overheerst het zo erg!!).Snijdt de taart doormidden zodat je 2 rondjes hebt en de onderste helft met jam insmeren, het bovenste gedeelte van de taart er weer op doen en de buitenkant goed besmeren met jam, dan ten minste 2 uur laten drogen.

Voor het glazuur

Het water met suiker laten koken voor ongeveer 5 minuten en daarna af laten koelen. De chocolade au bain marie verwarmen en er de nog warme oplossing van suiker goed door roeren, waardoor er een dik, glad glazuur ontstaat. Mocht het te dik worden, verdun nog een beetje met wat water.

De nog warme glazuur over de cake gieten en goed verdelen. Zet de Sacher Torte nu in de koelkast totdat het glazuur is gedroogd. Serveer gegarneerd met slagroom.


LET OP: Het originele recept voor Weense Sachertorte. Het vergt wat inspanning, maar het resultaat is er naar.... Je hebt geduld nodig!!!!

ea220508b3981229ec09727c52e8454dsachertorte-the-finest-cake-you-can-possibly-bake-21243013.jpg
 
13 nov 2011
2.006
18
Sachertorte

Ingrediënten

130 gram boter
110 gram poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
6 eieren, gescheiden
130 gram pure chocolade (liefst 70% cacao, minder kan ook)
110 gram suiker
130 gram bloem
Boter voor het invetten van de vorm
Abrikozenjam voor de vulling

Voor het glazuur:

125 ml water
30 gram kristalsuiker
250 gram chocolade

Bereidingswijze

Verwarm de chocolade. Klop de boter met poedersuiker en de vanillesuiker samen. Roer er daarna geleidelijk de eierdooiers door. Voeg dan de warme chocolade toe en meng het geheel goed. De eiwitten opkloppen met suiker en toevoegen aan het geheel. Voeg als laatste voorzichtig de bloem toe.

Doe het geheel in een beboterde vorm en bak in voorverwarmde oven op 170 graden ongeveer 1 uur, hou de tijd goed bij!!! De taart uit de vorm halen en laten afkoelen.

Verwarm de abrikozenjam met een klein beetje mazhar (niet teveel anders overheerst het zo erg!!).Snijdt de taart doormidden zodat je 2 rondjes hebt en de onderste helft met jam insmeren, het bovenste gedeelte van de taart er weer op doen en de buitenkant goed besmeren met jam, dan ten minste 2 uur laten drogen.

Voor het glazuur

Het water met suiker laten koken voor ongeveer 5 minuten en daarna af laten koelen. De chocolade au bain marie verwarmen en er de nog warme oplossing van suiker goed door roeren, waardoor er een dik, glad glazuur ontstaat. Mocht het te dik worden, verdun nog een beetje met wat water.

De nog warme glazuur over de cake gieten en goed verdelen. Zet de Sacher Torte nu in de koelkast totdat het glazuur is gedroogd. Serveer gegarneerd met slagroom.


LET OP: Het originele recept voor Weense Sachertorte. Het vergt wat inspanning, maar het resultaat is er naar.... Je hebt geduld nodig!!!!

ea220508b3981229ec09727c52e8454dsachertorte-the-finest-cake-you-can-possibly-bake-21243013.jpg


Hoort hier geen bakpoeder in?
Heb jij hem al geprobeerd?

Ik ga hem morgen inchaallah uitproberen met bakpoeder. ( anders wordt de effect niet goed )
 
13 nov 2011
2.006
18
Aardbeienkwarktaart met een vleugje amandel

•200 g amandelbiscuits (almond cookies)
•75 g boter, gesmolten
•10 blaadjes gelatine
•geraspte schil en sap van 1 sinaasappel
•500 g volle kwark
•200 g suiker
•250 ml slagroom
•500 g aardbeien, kroontjes verwijderd en in partjes
•1 el amandelschaafsel
Extra nodig: keukenmachine, springvorm (24 cm doorsnee) ingevet.

Aan de slag!

1.Maal in een keukenmachine de koekjes tot kruimels.
2.Meng er de gesmolten boter door.
3.Verdeel het mengsel over de bodem van de taartvorm en duw de kruimels goed aan.
4.Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
5.Verwarm in een pannetje op laag vuur het sinaasappelsap met 2 eetlepels water.
6.Knijp de gelatine uit en los de blaadjes al roerend in het sap op.
7.Laat de oplossing iets afkoelen.
8.Meng in een kom de kwark met de suiker en het sinaasappelraspsel.
9.Klop in een andere kom de slagroom stijf.
10.Roer de gelatine geleidelijk door het kwarkmengsel.
11.Spatel er de slagroom door.
12.Schenk het kwarkmengsel in de vorm.
13.Laat de taart 2-3 uur in de koelkast opstijven.
14.Pureer in de keukenmachine de helft van de aardbeien met de poedersuiker tot een gladde saus.
15.Schenk de aardbeiensaus over de taart en verdeel de rest van de aardbeien erover.
16.Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en strooi over de taart.

Almond cookies:
almond-cookies.jpg


cbcde7fa6e033863a46924e0abd630b0.jpeg

Is die gelatine halal?
En waar wordt dat verkocht.
 
16 apr 2011
6.315
77
Sachertorte

Ingrediënten

130 gram boter
110 gram poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
6 eieren, gescheiden
130 gram pure chocolade (liefst 70% cacao, minder kan ook)
110 gram suiker
130 gram bloem
Boter voor het invetten van de vorm
Abrikozenjam voor de vulling

Voor het glazuur:

125 ml water
30 gram kristalsuiker
250 gram chocolade

Bereidingswijze

Verwarm de chocolade. Klop de boter met poedersuiker en de vanillesuiker samen. Roer er daarna geleidelijk de eierdooiers door. Voeg dan de warme chocolade toe en meng het geheel goed. De eiwitten opkloppen met suiker en toevoegen aan het geheel. Voeg als laatste voorzichtig de bloem toe.

Doe het geheel in een beboterde vorm en bak in voorverwarmde oven op 170 graden ongeveer 1 uur, hou de tijd goed bij!!! De taart uit de vorm halen en laten afkoelen.

Verwarm de abrikozenjam met een klein beetje mazhar (niet teveel anders overheerst het zo erg!!).Snijdt de taart doormidden zodat je 2 rondjes hebt en de onderste helft met jam insmeren, het bovenste gedeelte van de taart er weer op doen en de buitenkant goed besmeren met jam, dan ten minste 2 uur laten drogen.

Voor het glazuur

Het water met suiker laten koken voor ongeveer 5 minuten en daarna af laten koelen. De chocolade au bain marie verwarmen en er de nog warme oplossing van suiker goed door roeren, waardoor er een dik, glad glazuur ontstaat. Mocht het te dik worden, verdun nog een beetje met wat water.

De nog warme glazuur over de cake gieten en goed verdelen. Zet de Sacher Torte nu in de koelkast totdat het glazuur is gedroogd. Serveer gegarneerd met slagroom.


LET OP: Het originele recept voor Weense Sachertorte. Het vergt wat inspanning, maar het resultaat is er naar.... Je hebt geduld nodig!!!!

ea220508b3981229ec09727c52e8454dsachertorte-the-finest-cake-you-can-possibly-bake-21243013.jpg

Ik ben hier vergeten te melden dat je 1 bakpoeder moet toevoegen. Met dank aan Butterfly.. Deze ga ik vandaag proberen incha allah!!
 
Bovenaan