- 1 dec 2011
- 12.067
- 53
waaaaaaaaat????
Die taarten, plaats meer schat.
waaaaaaaaat????
z.s.m taart mag niet lang wachten hahahaha
volgens mij ben jij echt een keukenprinses riffia lady
Sachertorte
Ingrediënten
130 gram boter
110 gram poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
6 eieren, gescheiden
130 gram pure chocolade (liefst 70% cacao, minder kan ook)
110 gram suiker
130 gram bloem
Boter voor het invetten van de vorm
Abrikozenjam voor de vulling
Voor het glazuur:
125 ml water
30 gram kristalsuiker
250 gram chocolade
Bereidingswijze
Verwarm de chocolade. Klop de boter met poedersuiker en de vanillesuiker samen. Roer er daarna geleidelijk de eierdooiers door. Voeg dan de warme chocolade toe en meng het geheel goed. De eiwitten opkloppen met suiker en toevoegen aan het geheel. Voeg als laatste voorzichtig de bloem toe.
Doe het geheel in een beboterde vorm en bak in voorverwarmde oven op 170 graden ongeveer 1 uur, hou de tijd goed bij!!! De taart uit de vorm halen en laten afkoelen.
Verwarm de abrikozenjam met een klein beetje mazhar (niet teveel anders overheerst het zo erg!!).Snijdt de taart doormidden zodat je 2 rondjes hebt en de onderste helft met jam insmeren, het bovenste gedeelte van de taart er weer op doen en de buitenkant goed besmeren met jam, dan ten minste 2 uur laten drogen.
Voor het glazuur
Het water met suiker laten koken voor ongeveer 5 minuten en daarna af laten koelen. De chocolade au bain marie verwarmen en er de nog warme oplossing van suiker goed door roeren, waardoor er een dik, glad glazuur ontstaat. Mocht het te dik worden, verdun nog een beetje met wat water.
De nog warme glazuur over de cake gieten en goed verdelen. Zet de Sacher Torte nu in de koelkast totdat het glazuur is gedroogd. Serveer gegarneerd met slagroom.
LET OP: Het originele recept voor Weense Sachertorte. Het vergt wat inspanning, maar het resultaat is er naar.... Je hebt geduld nodig!!!!
Aardbeienkwarktaart met een vleugje amandel
•200 g amandelbiscuits (almond cookies)
•75 g boter, gesmolten
•10 blaadjes gelatine
•geraspte schil en sap van 1 sinaasappel
•500 g volle kwark
•200 g suiker
•250 ml slagroom
•500 g aardbeien, kroontjes verwijderd en in partjes
•1 el amandelschaafsel
Extra nodig: keukenmachine, springvorm (24 cm doorsnee) ingevet.
Aan de slag!
1.Maal in een keukenmachine de koekjes tot kruimels.
2.Meng er de gesmolten boter door.
3.Verdeel het mengsel over de bodem van de taartvorm en duw de kruimels goed aan.
4.Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
5.Verwarm in een pannetje op laag vuur het sinaasappelsap met 2 eetlepels water.
6.Knijp de gelatine uit en los de blaadjes al roerend in het sap op.
7.Laat de oplossing iets afkoelen.
8.Meng in een kom de kwark met de suiker en het sinaasappelraspsel.
9.Klop in een andere kom de slagroom stijf.
10.Roer de gelatine geleidelijk door het kwarkmengsel.
11.Spatel er de slagroom door.
12.Schenk het kwarkmengsel in de vorm.
13.Laat de taart 2-3 uur in de koelkast opstijven.
14.Pureer in de keukenmachine de helft van de aardbeien met de poedersuiker tot een gladde saus.
15.Schenk de aardbeiensaus over de taart en verdeel de rest van de aardbeien erover.
16.Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en strooi over de taart.
Almond cookies:
Sachertorte
Ingrediënten
130 gram boter
110 gram poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
6 eieren, gescheiden
130 gram pure chocolade (liefst 70% cacao, minder kan ook)
110 gram suiker
130 gram bloem
Boter voor het invetten van de vorm
Abrikozenjam voor de vulling
Voor het glazuur:
125 ml water
30 gram kristalsuiker
250 gram chocolade
Bereidingswijze
Verwarm de chocolade. Klop de boter met poedersuiker en de vanillesuiker samen. Roer er daarna geleidelijk de eierdooiers door. Voeg dan de warme chocolade toe en meng het geheel goed. De eiwitten opkloppen met suiker en toevoegen aan het geheel. Voeg als laatste voorzichtig de bloem toe.
Doe het geheel in een beboterde vorm en bak in voorverwarmde oven op 170 graden ongeveer 1 uur, hou de tijd goed bij!!! De taart uit de vorm halen en laten afkoelen.
Verwarm de abrikozenjam met een klein beetje mazhar (niet teveel anders overheerst het zo erg!!).Snijdt de taart doormidden zodat je 2 rondjes hebt en de onderste helft met jam insmeren, het bovenste gedeelte van de taart er weer op doen en de buitenkant goed besmeren met jam, dan ten minste 2 uur laten drogen.
Voor het glazuur
Het water met suiker laten koken voor ongeveer 5 minuten en daarna af laten koelen. De chocolade au bain marie verwarmen en er de nog warme oplossing van suiker goed door roeren, waardoor er een dik, glad glazuur ontstaat. Mocht het te dik worden, verdun nog een beetje met wat water.
De nog warme glazuur over de cake gieten en goed verdelen. Zet de Sacher Torte nu in de koelkast totdat het glazuur is gedroogd. Serveer gegarneerd met slagroom.
LET OP: Het originele recept voor Weense Sachertorte. Het vergt wat inspanning, maar het resultaat is er naar.... Je hebt geduld nodig!!!!
Is die gelatine halal?
En waar wordt dat verkocht.
Ik ben hier vergeten te melden dat je 1 bakpoeder moet toevoegen. Met dank aan Butterfly.. Deze ga ik vandaag proberen incha allah!!
Voor zover ik weet is gelatine niet haram ik gebruik het soms ook!! Je kunt het o.a. bij de Albert Heijn kopen..