- 6 feb 2011
- 13.473
- 66
Sachertorte
Ingrediënten
130 gram boter
110 gram poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
6 eieren, gescheiden
130 gram pure chocolade (liefst 70% cacao, minder kan ook)
110 gram suiker
130 gram bloem
Boter voor het invetten van de vorm
Abrikozenjam voor de vulling
Voor het glazuur:
125 ml water
30 gram kristalsuiker
250 gram chocolade
Bereidingswijze
Verwarm de chocolade. Klop de boter met poedersuiker en de vanillesuiker samen. Roer er daarna geleidelijk de eierdooiers door. Voeg dan de warme chocolade toe en meng het geheel goed. De eiwitten opkloppen met suiker en toevoegen aan het geheel. Voeg als laatste voorzichtig de bloem toe.
Doe het geheel in een beboterde vorm en bak in voorverwarmde oven op 170 graden ongeveer 1 uur, hou de tijd goed bij!!! De taart uit de vorm halen en laten afkoelen.
Verwarm de abrikozenjam met een klein beetje mazhar (niet teveel anders overheerst het zo erg!!).Snijdt de taart doormidden zodat je 2 rondjes hebt en de onderste helft met jam insmeren, het bovenste gedeelte van de taart er weer op doen en de buitenkant goed besmeren met jam, dan ten minste 2 uur laten drogen.
Voor het glazuur
Het water met suiker laten koken voor ongeveer 5 minuten en daarna af laten koelen. De chocolade au bain marie verwarmen en er de nog warme oplossing van suiker goed door roeren, waardoor er een dik, glad glazuur ontstaat. Mocht het te dik worden, verdun nog een beetje met wat water.
De nog warme glazuur over de cake gieten en goed verdelen. Zet de Sacher Torte nu in de koelkast totdat het glazuur is gedroogd. Serveer gegarneerd met slagroom.
LET OP: Het originele recept voor Weense Sachertorte. Het vergt wat inspanning, maar het resultaat is er naar.... Je hebt geduld nodig!!!!
:O Chocoladee! Deze moett k maken haha